Борис Луканов

Борис Луканов е експерт по маркетинг, реклама и публични комуникации. Магистър „Реклама и Връзки с обществеността” в СУ „Св. Климент Охридски”. Има специализации в сферата на маркетинга, рекламата, комуникационния дизайн, журналистиката, евроинтеграцията, политическата комуникация.

С над 10 годишен опит като журналист в печатни и електронни медии. Работил е като ПР и рекламен консултант в редица проекти към USAID, ЕU, министерства и общински администрации, граждански сдружения и фондации, браншови асоциации и политически организации, както и в сферата на частния бизнес.
Бил е лектор по Публични комуникации към Пакта за стабилност в Югоизточна Европа. Заемал е мениджърски позиции в агенции за реклама, връзки с обществеността и криейтив, сред които „IntelDAY Solutions”, LagOS Design”, „IDEA International” и др.
Две години е ръководител на Отдел “Нови медии” в Българската национална телевизия.
В момента е съсобственик и управител на фирмата за IT обучения ITraining. Има и собствена консултанска активност – Marketing Creative Lab.

Занимава се с дигитален маркетинг и реклама, онлайн ПР и интернет комуникации, активен блогър. Интересите му са насочени към ъндърграунд културата, рок музиката, киното, театъра, модерния дизайн, технологиите и иновациите, психологията, литературата, свободата в интернет и хакерската етика, екологията, политиката, пиратските идеи, английския футбол…и Дзен философията.

Жури за следните категории

Маркетинг чрез съдържание