Интервю с Ивайло Тодоров – отличен в Digital Stars 2020

digital-stars-interviews-ivaylo

Ако все още не сте разбрали, кандидатстването в Digital Stars 2021 ще бъде отворено до 26 Септември, така че не пропускайте възможността да вземете участие! А докато ние с нетърпение чакаме да разберем кои ще бъдат победителите, днес решихме да ви срещнем с Ивайло Тодоров – отличен в Digital Stars 2020. Ивайло очарова журито и  получи отличието в Категория Платена реклама в миналогодишното издание на Конкурса. Вижте какво сподели той в кратко интервю:

1. Здравей, разкажи ни малко повече за теб:

Привет, казвам се Ивайло Тодоров и съм онлайн предприемач, маркетинг специалист и основател на рекламна агенция. Започнах влечението си по онлайн предприемачеството, когато бях на 21 г. , в общежитието в гр. Свищов. Град, в който освен да стоиш и да мислиш какво да правиш, нямаше много други занимания. Та мисълта в главата ми през това време беше как да създам нещо, без да знам нищо.
Създадох онлайн бизнес, след това последваха още няколко (неуспешни хаха), та през цялото това време ми се налагаше да се занимавам с Paid Social, защото нямаше кой да ми прави рекламите и така дойде влечението ми по платената реклама в социалните мрежи.
На 25 г. създадох образователния проект Markethink с още един приятел, бързо успях да се развия и станах Chief Marketing Officer в компания позиционирана в строителния сектор, но през цялото време имах странични проекти, по които да работя. Сега вече съм основател на рекламна агенция, на която и предстои отваряне на локация в Лондон, разработвам още 2 мои проекта, ще се случат много интересни неща. 🙂

2. Какъв беше проектът, с който кандидатства в Конкурса?

Проектът беше онлайн магазин за домашни потреби и козметика, който точно в периода на пандемията отбеляза 200-250% ръст в продажбите за месец и половина – без да увеличи бюджета за реклама. Тогава все още имахме възможността да работим с данните от пиксела без да има някакви рестрикции. Тук говорим изцяло за Facebook реклама предвид малкия бюджет. Успехът се дължеше в правилния подбор на рекламни формати, таргетиране, позициониране на рекламата и manual bidding.

3. Очакваше ли, че ще спечелиш това отличие?

Защо да не? За добро или за лошо, аз вярвам в себе си и във възможностите си. През първата година на Digital Stars, в която отново бях сред хората, които можеха да спечелят – не спечелих. По принцип тези, които вярват – опитват, тези които опитват – учат, тези които учат – печелят. Така че да – очаквах.

4. Как се почувства, когато разбра, че си победител в категорията Платена реклама?

Благодарен.

5. Какво би посъветвал младите специалисти, които се колебаят дали да участват в Конкурса тази година?

Имат всички инструменти, за да живеят живота на мечтите си, та ние имаме достъп до интернет? Имаме достъп до компютър, телефон и в интерес на истината живеем в тази част на света, която ни е дадена като подарък, предвид факта какво се случва по света. Ще е неуважително към самите тях, ако не го направят. Краткият отговор тук е: Нека опитат, аз го направих.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации